Gratis via gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam

Energie besparen is winst voor ondernemers in Amsterdam

Welke maatregelen kan jij nemen om te energie te besparen en je onderneming te verduurzamen?

De gratis digitale bespaarassistent geeft binnen enkele minuten een overzicht: waar kun je nog energie besparen, wat is de terugverdientijd van de investering en welke subsidiemogelijkheden zijn er?

Bereken hoeveel je kunt besparen als ondernemer in Amsterdam

De top 3 quick wins voor ondernemers in Amsterdam

Slimme led-verlichting

Die automatisch in- en uitschakelt en werkt op een tijdklok.

Koelmeubels

Vervang oude koelmeubels.

Ventilatie

Voorkom onnodig draaien van de ventilatie door sensors en tijdschakelaars.

Bekijk hoeveel andere ondernemers besparen

DEB is er voor elke ondernemer in Amsterdam met vragen over energie besparen. Ondernemers delen hun ervaringen en dankzij DEB gerealiseerde besparingen.

Duurzame wegwijzer

Je wil graag duurzamer en slimmer gaan ondernemen. Want energie besparen levert geld op. Maar waar begin je? En welke subsidies of adviezen zijn er allemaal? De Duurzame wegwijzer van de gemeente Amsterdam helpt je hierbij. Daar krijg je in 1 minuutje een overzicht van de duurzame stappen die je kunt zetten en hoe je dat kunt financieren.

 

Label C

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw (>100m2) minimaal energielabel C hebben. Indien het gebouw in 2023 niet over een geldig energielabel C of beter beschikt, dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt. 72% van de Amsterdamse kantoren voldoet momenteel nog niet aan deze norm. De kans is dus groot dat ook jouw kantoor nog niet voldoet.
Als jouw pand geen label heeft of niet voldoet aan de eisen is het belangrijk hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Uiterlijk 1 januari 2023 moeten alle maatregelen – die tot minimaal energielabel C leiden – zijn uitgevoerd en het energielabel zijn aangevraagd. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor een stappenplan.