Elektrisch rijden

Andere manieren van werken

Elektrisch rijden

Zero-emissiezones kunnen je dwingen op een andere manier te werken. Een forse dieselbestelwagen met aanhanger is niet zonder meer te vervangen door een elektrische auto met aanhanger. Door anders te werken, is de aanhanger misschien niet nodig.

 

Neem de benodigde materialen niet zelf steeds mee, maar laat ze ter plekke in de stad bezorgen. Je hebt dan wellicht zelfs geen bestelwagen nodig voor het werk. Met een elektrische fiets of brommer ben je er sneller en goedkoper.

 

Het kan ook nuttig zijn met andere ondernemers gezamenlijk aan- en afvoer van materialen te regelen. In de bouwwereld is hiermee al ervaring opgedaan.

 

Mogelijk kun je ook in de toekomst een eenmalige vrijstelling krijgen voor toegang tot een zero-emissiezone met een dieselvoertuig. Dan is het wel belangrijk te weten hoe dat geregeld zal gaan worden.

 

De overgang naar (verplicht) elektrisch rijden kan de bedrijfsvoering wezenlijk veranderen. Daarom is het goed nu na te denken over de situatie over enkele jaren en daarop voor te sorteren.

Delen op social:

Meer artikelen over elektrisch rijden