Gebouw met lichten aan, kantoor
Nieuws

Bedrijven halen gestelde doelen energiebesparing

06/12/2021

De tussen de overheid en het bedrijfsleven overeengekomen meerjarenafspraken over energiebesparing in de periode 2017-2020 hebben goede resultaten opgeleverd. De minimale energiedoelen zijn door alle deelnemers behaald. Er is fors bespaard op energie.

 

De deelnemende bedrijven bespaarden in 2020 met elkaar net zoveel als 114.000 huishoudens in een jaar aan energie gebruiken. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op basis van informatie van de minister van Economische Zaken en Klimaat aan de Tweede Kamer.

 

Energiebesparing is van groot belang voor verlaging van de CO₂-uitstoot. Aan de twee convenanten (MEE en MJA3) werd deelgenomen door 111 grote en 859 middelgrote bedrijven. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen ruim 80% van het industriële energieverbruik en ongeveer 25% van het totale energieverbruik in Nederland.

 

Ook kleinere ondernemingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van energiegebruik. Daarop is het programma DEB.nl van ondernemersorganisatie MKB-Nederland gericht. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten. Energiebesparing helpt de klimaatdoelstellingen te realiseren en draagt daarnaast bij aan kostenverlaging voor de ondernemer.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen