Kantoren C
Nieuws

Duurzaamheidskeurmerk nu ook voor bedrijfsvoering

06/12/2021

Het bestaande duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL is sinds afgelopen maand ook een meetlat voor het duurzaamheidsbeleid van organisaties. Eerder werden alleen gebouwen en gebieden beoordeeld. Een groot aantal elementen van bedrijfsvoering worden bekeken.

 

Het nieuwe keurmerk is opgezet als uitdaging voor organisaties om huisvesting en bedrijfsvoering integraal te verduurzamen, meldt de website van het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen. Daardoor vermindert de milieubelasting door organisaties. Dat gebeurt door niet alleen te kijken naar de gebouwen, maar ook naar transportbewegingen, energiegebruik en inkoopbeleid. Met het keurmerk kunnen bedrijven laten zien dat ze actief werken aan verduurzaming. Steeds meer consumenten en werknemers vinden dit belangrijk.

 

Bij de beoordeling wordt een groot scala aan activiteiten onder de loep genomen. Eén ervan is circulair inkoopbeleid, van meubilair tot koffiebekers. Het keurmerk ondersteunt verder het opzetten van een duurzaam energiebeleid. Verder is er aandacht voor de fysieke, sociale én mentale gezondheid van medewerkers. Bedrijven kunnen maatregelen nemen die de gezondheid en productiviteit van medewerkers bevorderen.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen