Subsidies

Hogere subsidies voor warmtepompen

10/01/2022

Net als voor particulieren gaan voor zakelijke gebruikers de subsidiebedragen voor warmtepompen omhoog. De zakelijke aanvrager komt in aanmerking voor het hogere subsidiebedrag als de aanvraag is ingediend na 31 dec 2021.

Om het nemen van energiebesparende maatregelen te bevorderen, heeft de overheid de subsidies voor woningeigenaren verhoogd. Wat betreft de warmtepompen komen ook zakelijke gebruikers voor de hogere subsidie in aanmerking (de subsidies voor isolatiemaatregelen zijn alleen voor woningeigenaren).
Het verhoogde bedrag voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Sinds 3 januari staan de nieuwe apparatenlijsten online met de nieuwe verhoogde bedragen. De zakelijke aanvrager komt in aanmerking voor het hogere subsidiebedrag als de aanvraag is ingediend na 31 dec 2021.

Meer informatie over de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor zakelijke gebruikers is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Delen op social:

Meer over Subsidies