Hulp bij praktische aanpak energiebesparing

27/01/2022

Veel mkb-ondernemers willen wel energiebesparende maatregelen treffen, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe het aan te pakken. Een adviseur kan daarbij helpen, je goed op weg helpen en advies op maat geven. Via een subsidie (SVM) helpt de overheid daarbij. Een korte video legt het binnen één minuut uit.

 

 

Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) geeft de overheid mkb-ondernemers een steun in de rug. De regeling is bedoeld voor ondernemingen die niet de wettelijke verplichting hebben om energiebesparende maatregelen te treffen. De subsidie kan worden gebruikt voor het inhuren van een adviseur die helpt bij de start en advies op maat geeft. Aanvragen van een bijdrage kan tot eind september 2022, maar het budget is niet oneindig. Dus doe het op tijd.

 

Er zijn enkele voorwaarden om in aanmerking te komen. De omvang van het bedrijf is maximaal 250 fte en de jaaromzet € 50 miljoen. Het bedrijfspand blijft onder de grens van wettelijk verplichte maatregelen, dus gebruikt minder dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh elektriciteit per jaar.

 

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject loopt tot 80% van de gemaakte kosten met een maximum subsidie van € 2.500 per bedrijfspand (ex. btw).

 

Meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van RVO.

Delen op social:

Meer nieuws en tips