Nieuws

Informatiebron met meer dan 1000 pagina’s adviezen

24/02/2021

Het online platform DEB.nl is inmiddels gegroeid tot een informatiebron met meer dan 1000 pagina’s concrete adviezen voor de mkb-ondernemer om energie te besparen. Doordat maatregelen per bedrijfstak zijn gegroepeerd, behoudt de ondernemer het overzicht. De adviezen geven de mogelijkheid duizenden euro’s te verdienen.

 

De digitale bespaarassistent van DEB.nl geeft voor iedere onderneming aan hoe groot de besparing kan zijn. De investeringskosten zijn soms opvallend laag: minder dan 100 euro. Om het totaal te verdienen bedrag te zien, is enkel inloggen op DEB.nl voldoende. In klinkende euro’s geeft het programma aan welke winst te behalen is. En ook hoe. Op basis van een aantal gegevens is een gemiddelde kostenbesparing berekend. Voor bedrijven met een jaarlijks energieverbruik van 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas of meer, is het zelfs verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Voor kleinere bedrijven zijn die maatregelen even interessant. De maatregelen zijn uitgesplitst naar bedrijfstakken. Een aantal brancheverenigingen heeft binnen het programma zelf afzonderlijke pagina’s voor de leden.

 

Iedere maatregel is uitgelegd in duidelijke taal en verder uitgewerkt. Bij de meeste zijn meerdere opties aangegeven, met daarbij de investeringskosten. Soms gaat het daarbij om minder dan honderd euro. Dat verdient zich snel terug! Per bedrijfstak staat een top-10 van succesvolste maatregelen vermeld.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen