Nieuws

Kies een CV die past bij het Nederlandse weer

Een verwarmingsinstallatie die zich aanpast aan het wisselvallige weer in Nederland bespaart energie en daarmee kosten. Het loont om te kiezen voor een weersafhankelijke installatie. Kom binnen een minuut te weten wat een ideale stooklijn is.

 

De eerste week van mei 2021 was tekenend. Binnen een paar dagen was het temperatuurverschil tien graden. Dergelijke wisselvalligheid hoort bij ons klimaat. Soms zijn de verschillen in het voor- en najaar zelfs nog groter. Daarom is het goed een verwarmingsinstallatie te hebben die hierbij aansluit. Die zich aanpast aan snel veranderende omstandigheden. Zo’n installatie verbruikt namelijk minder energie en bespaart dus kosten. Kies voor een verwarmingsketel met een weersafhankelijke regeling, is het advies. 

 

Aansturing op buitentemperatuur

Een weersafhankelijke regeling stuurt de ketel van de verwarmingsinstallatie aan op basis van de buitentemperatuur. Als het koud is, verwarmt de brander het water snel naar een hoge temperatuur. Daardoor kunnen de radiatoren ruimtes op de gewenste temperatuur brengen. Bij minder koud weer is een lagere temperatuur van het water ruimschoots voldoende om dezelfde binnentemperatuur te bereiken. Een dergelijke ketel bepaalt de watertemperatuur op basis van de buitentemperatuur. Dat bespaart energie.  

 

Stooklijn  

In DEB.nl wordt uitleg gegeven over het principe van de weersafhankelijke installatie en de ideale stooklijn. Deze geeft de relatie aan tussen de buitentemperatuur en de temperatuur van het water in de verwarmingsketel. Kijk hier naar een filmpje dat het in 1 minuut uitlegt. Een beperkte tijdsinvestering die zich snel kan terugverdienen. 

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen