Nieuws

Nieuwe energie bespaartool DEB helpt mkb'ers besparen op energierekening

DEB is op 28 januari officieel gelanceerd. Een gloednieuw en innovatief instrument waarmee mkb’ers aan de hand van hun bedrijfsgegevens inzicht krijgen in energiebesparing. Zij zien onder andere hoeveel geld iedere energiebesparende maatregel oplevert voor hun bedrijf, hoe groot de investering is en welke leveranciers er in de buurt gevestigd zijn.  

 

Duurzaam. Energie. Besparen is een nieuw initiatief van MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en werd tijdens het vijfde EZK-event op 28 januari gelanceerd. 

 

Sandor Gaastra, directeur-generaal bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland staken tijdens dit evenement letterlijk en figuurlijk de stekker van DEB in het stopcontact. Daarmee kreeg de lancering van de tool zowaar een feestelijk tintje.

Energie besparen is belangrijk, maar moet ook financieel goed zijn voor een ondernemer. Deze tool helpt daar enorm bij

 

– Sandor Gaastra – Directeur-generaal bij het Ministerie van EZK

 

Samen met ondernemers

‘De klimaatcrisis is niet de enige crisis die ondernemers om offers vraagt’, zegt Vonhof van MKB-Nederland. ‘Ook de corona maatregelen hakken flink in op de financiële bestendigheid van velen. Toch is dit geen reden om het klimaat op een lager pitje te zetten.’  

 

‘We hebben de belangrijkste pijlers en pijnpunten voor ondernemers op het gebied van verduurzaming inmiddels in kaart gebracht. Dat zijn kennis, financiering en rentabiliteit. DEB is een tool die ondernemers helpt om deze obstakels te overwinnen, zelfs in deze tijd.

 

Daarmee wordt een win-winsituatie gecreëerd die zowel voor het klimaat als de ondernemers gunstig uitpakt. 

 

DEB | De digitale bespaarassistent

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om het platform vorm te geven. DEB is de eerste tool van zijn soort omdat een ondernemer hier op één plek alle informatie vindt om geld te verdienen met energiebesparing en direct aan de wet te voldoen.

 

Het account op DEB is toegespitst op de branche waarin een ondernemer zich bevindt. Enkele parameters, waaronder een postcode, vertellen een ondernemer direct hoeveel zijn bedrijf nog kan besparen en met welke maatregel.

 

Een verscheidenheid aan inspirerende interviews met ondernemers, kennisartikelen over wet- en regelgeving en informatie over diverse vormen van financiering en leveranciers, maken het platform compleet.

 

Ben je zelf ondernemer? Ontdek binnen 2 minuten hoeveel geld jouw bedrijf kan besparen op deb.nl

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen