Truck
Nieuws

Nieuwe subsidieregeling emissieloze trucks

25/04/2022

De overheid heeft een nieuwe subsidieregeling aangekondigd voor de aanschaf van vrachtwagens die geen uitlaatgassen uitstoten: AanZET, Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks.

 

Op 9 mei 2022 worden alle details bekendgemaakt. Wie de aanschaf van een truck overweegt, doet er goed aan de mogelijkheden voor een overheidsbijdrage in de gaten te houden.

 

De aanschafsubsidieregeling is onderdeel van een pakket maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen in de logistieke sector te verminderen. De nieuwe regeling vergoedt een deel van de meerkosten van zogeheten zero-emissie trucks ten opzichte van vergelijkbare dieselvrachtwagens.

 

De subsidie per voertuig wordt vastgesteld op basis van type vrachtwagen en bedrijfsgrootte van de aanvrager. Het maximumbedrag is € 131.900.

 

Naast AanZET komt er een subsidieregeling voor emissieloos bouwverkeer (SSEB). Hierbij gaat het om de aanschaf van bouwmaterieel, met name bouwmachines. Onder voorwaarden vallen ook trucks onder de regeling.

 

De subsidies voor vrachtwagens komen naast die voor emissievrije bestelauto’s (SEBA). Die bestaat inmiddels al.

 

Advies: houd de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in de gaten. Zodra de informatie beschikbaar is, zal die ook worden opgenomen op de betreffende webpagina’s van DEB.nl.

Delen op social:

Meer nieuws