Nieuws

Nieuwe subsidieregeling voor mkb’ers op komst

16/08/2021

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen mkb-ondernemers zich inschrijven voor de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt. De regeling is bedoeld voor kleinere ondernemingen die niet de wettelijke plicht hebben energiebesparende maatregelen door te voeren.

 

Doel van de regeling is mkb-ondernemers helpen om energie te besparen en te verduurzamen. Met de subsidie kan een gespecialiseerde adviseur worden ingehuurd voor energieadvies op maat. Er is ook ruimte voor ondersteuning bij de uitvoering van de plannen. De aangekondigde regeling loopt tot en met 30 september 2022.

 

Bekijk deze uitlegvideo over de SVM-regeling

 

Om in aanmerking te komen, mag het bedrijf niet meer dan 250 fte werknemers hebben en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen. Ook moet er een bedrijfspand zijn dat per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruikt.
De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

 

De regeling geldt niet voor de energiebesparende maatregelen zelf. Daar zijn eventueel andere ondersteuningsmogelijkheden voor.
Uitgebreide informatie over de komende subsidieregeling op de website van de RVO.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen