Nieuws

Speciale adviseurs helpen bij gebruik van DEB

10/01/2022

In december is een groep energieadviseurs opgeleid om met name mkb-ondernemers te gaan helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Zij kunnen bijvoorbeeld behulpzaam zijn bij het gebruik van DEB als registratie-instrument voor de energiebesparingsverplichting. Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor de dienstverlening door de adviseurs. 

 

Hoewel DEB.nl gebruiksvriendelijk is opgezet, blijken ondernemers graag gebruik te willen maken van deskundigen die hen kunnen ‘ontzorgen’. De opgeleide adviseurs kennen de wet- en regelgeving, weten precies hoe DEB werkt en spreken de taal van de mkb-ondernemer. Voor de inschakeling van de adviseurs kunnen ondernemers subsidie aanvragen via de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). 

 

Tot deze speciale cursus is besloten omdat het adviseren van een mkb-bedrijf andere kwaliteiten en vaardigheden vereist dan advies aan een groot chemieconcern of ziekenhuis. Het leveren van maatwerk is één van de doelstellingen van de cursus. Het mkb is immers zeer gevarieerd en divers.

De cursus is een initiatief van de FedEC, de beroepsvereniging van energiedeskundigen, -engineers en -adviseurs. 

 

Bekijk hier de lijst met mkb-gekwalificeerde energieadviseurs

Delen op social:

Meer Nieuws