Kennis

Ook de bedrijfsvoering moet gezond zijn

Gezondheid is een belangrijk trefwoord voor ondernemingen in de sport en recreatie. Dat geldt niet alleen voor je klanten, maar ook voor de eigen bedrijfsvoering. Anderen ontspanning brengen wordt pas echt leuk als je bedrijf je geen slapeloze nachten bezorgt en je onnodige kosten tegengaat.

 

De afgelopen periode heeft geleerd dat oog voor kosten belangrijk is. Je bedrijf moet voldoende veerkracht hebben om tegenslagen op te kunnen vangen. Tegelijkertijd vraagt de maatschappij steeds meer om maatschappelijk verantwoord gedrag, ook van de ondernemer. Duurzaamheid en energiebesparing horen daarbij. Gelukkig sluiten kostenbeheersing en de noodzakelijke aandacht voor het klimaat elkaar niet uit. Integendeel zelfs.

 

Stilstaan bij gezondheid zijn en blijven

Ondernemers een praktisch hulpmiddel bieden om bij te dragen aan een gezonde samenleving én een gezonde bedrijfsvoering. Dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het programma Duurzaam.Energie.Besparen (DEB.nl). Het sluit bovendien aan bij de verplichtingen voor ondernemingen die voortvloeien uit de Wet milieubeheer.

 

Maar ook als er geen verplichting is, loont het om stil te staan bij het gezondheid maken en houden van het bestaan. Dat geldt net zo goed voor de ondernemers in de sport en recreatie als voor hun klanten.

Een eigen ontwikkelprogramma voor goede gezondheid

Energiebesparende maatregelen dragen bij aan kostendaling. Het gaat erom dat op een slimme manier te doen, die past bij je onderneming. Dat betekent: de juiste keuzes maken op het juiste moment. Het online programma DEB helpt je daarbij. Het zet de verschillende opties naast elkaar en geeft advies over een logisch moment.

 

Met het programma maak je een eigen ontwikkelprogramma. Vergelijkbaar met een persoonlijk programma van een sportschoolbezoeker. Wat wil je wanneer bereikt hebben, wat is de voortgang en wat behoeft aandacht? En het mooie is: gebruik van dat online programma is gratis. Want het ministerie van Economische Zaken en Klimaat begrijpt heel goed dat een goede gezondheid ook geldt voor ondernemers.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen