Nieuws

Spouwmuurisolatie levert hele jaar geld op

Het isoleren van spouwmuren is één van de top-10 maatregelen die bedrijven kunnen uitvoeren om het energieverbruik terug te brengen. In de winter kan de verwarming minder hard branden en in de zomer hoeft de airconditioning minder te koelen.

 

Anders dan bij een aantal andere energiebesparende maatregelen, adviseert DEB om niet zelf aan de slag te gaan. Spouwmuurisolatie is werk voor daarin gespecialiseerde bedrijven. De investeringskosten variëren van 10 tot 27 euro per vierkante meter.

 

Als gebouwen geen spouwmuren hebben, is het toch mogelijk via isolatie energie en daarmee kosten te besparen. Dat kan zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde van het pand. Deze vorm van isolatie levert nog meer winst op dan spouwmuurisolatie. De investeringskosten zijn echter hoger. DEB adviseert contact op te nemen met een erkend en gecertificeerd isolatiebedrijf voor een advies dat het beste past bij je onderneming. Op basis van de postcode van de vestiging, geeft DEB aan welk bedrijf in de buurt dit kan doen.

 

In de maatregelenlijst van DEB is een video te vinden waarin in minder dan anderhalve minuut uitleg wordt gegeven over spouwmuurisolatie. Het loont de tijd daar even naar te kijken.

Delen op social:

Maak het verschil met de kennis van morgen