Steeds meer kantoren met Energielabel C

21/02/2022

Steeds meer kantoren voldoen aan de eisen om in aanmerking te komen voor een Energielabel C. Een groot aantal heeft echter nog geen label. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de stand van zaken opgemaakt. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er (nog) lang niet, is samengevat hun conclusie.

 

Kantoorgebouwen moet vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben, met uitzondering van de hele kleintjes. Volgens de RVO gaat het daarbij om circa 65.000 gebouwen. Steeds meer kantoren voldoen hier al aan. Circa 44% heeft al een label C (of beter). Voor 12% is een rood label afgegeven.

 

Hier zijn dus energiebesparende maatregelen nodig om in de toekomst als kantoor gebruikt te kunnen worden. Er is nog geen energielabel afgegeven voor eveneens 44% van de kantoren. Volgens schattingen krijgt ongeveer een derde hiervan een groen label. Bij twee-derde is dus nadere actie nodig om voldoende energiezuinig te zijn.

 

Kantooreigenaren doen er wijs aan snel in actie te komen. Ze moeten maatregelen nemen om hun kantoorgebouw energiezuiniger te maken en het te laten registreren. De druk op adviseurs en uitvoerende bedrijven is groot.

 

Ben je zelf op zoek naar een adviseur? Bekijk onze lijst met gecertificeerde energieadviseurs.

Delen op social:

Meer over energielabel C