WKR regeling ook voor zonnepanelen

Werkkostenregeling ook voor zonnepanelen en laadpalen

07/03/2022

Werkgevers kunnen medewerkers helpen hun uitgaven voor energie te verlagen. De aanschaf of huur van zonnepanelen of een laadpaal kan onderdeel zijn van de werkkostenregeling (WKR). Werknemers kunnen zo aanzienlijk besparen op hun stroomkosten en als bedrijf draag je bij aan verduurzaming, ook buiten de eigen onderneming.

 

Eenvoudig gezegd houdt een werkkostenregeling in dat een werkgever een vergoeding kan geven aan de werknemer zonder dat die daar belasting over hoeft te betalen. Dat kan tot een bedrag van maximaal 2.400 euro per persoon per jaar. Bekende voorbeelden van invulling van de WKR zijn het aanbieden van voorzieningen als kinderopvang op de werkplek, vergoedingen voor thuiswerken, kerstpakketten, gebruik van mobiele telefoon, tablet of fitness op het werk.

 

Aan dit rijtje kunnen ook de koop of huur van zonnepanelen of een laadpaal worden toegevoegd. De Belastingdienst heeft ingestemd met deze mogelijkheid.

 

De financiële ruimte die de werkgever in totaal heeft voor de WKR is afhankelijk van het geheel van lonen en sociale premies van al het personeel. Tot 400.000 euro gaat het om 1,7%; daarboven is het 1,18%. Tijdens de coronacrisis zijn deze percentages afgelopen jaren tijdelijk verhoogd geweest. Dat geldt echter niet meer in 2022.

 

Wie meer wil weten over de WKR, kan terecht op de mkb-servicedesk van MKB-Nederland.

Delen op social:

Meer nieuws