"Wij bespaarden bijzonder eenvoudig 10% op de energierekening"

Energieverbruik per jaar

182.000 kWh

Tot nu toe bespaard

10% op energierekening

Ook oude panden kunnen energie besparen

Albeka is een meubelbedrijf dat vanuit drie locaties gebruikt of nieuw meubilair levert. Op één van die locaties zit het bedrijf met een pand van 25 jaar oud boven de grens van de Informatieplicht Energiebesparing. Daarom begon het bedrijf enthousiast met het nemen van diverse maatregelen.

Welke maatregelen heeft Albeka genomen?

80% van verlichting is led
Zonnepanelen in de planning
Muurisolatie
Apparatuur uitschakelen na gebruik

Vroeg begonnen

Kantoormeubelspecialist Albeka begon al vroeg met het nemen van energiebesparende maatregelen. Allereerst omdat de verplichting er is vanuit de overheid, maar uiteindelijk ook omdat het leuk bleek te zijn. Nadat de gemeente en de omgevingsdienst Albeka wezen op de nieuwe regels, maakten ze direct gebruik van de adviezen van EnergiePartners.

 

“Het is handig om met een energiepartner om te tafel te gaan die er echt veel verstand van heeft”, begint algemeen directeur Nelis van der Hoek. “Met EnergiePartners konden we onze bedrijfsprocessen aan hun online monitoringsysteem koppelen en precies zien waar we nog winst konden behalen.”

 

Eenvoudig 10% besparen

Het 25 jaar oude pand van 11.000 vierkante meter werd na de audit flink onder handen genomen. “We hebben de hallen voor 80% voorzien van led-verlichting en betere gevelisolatie geplaatst. Ook vinden we het belangrijk dat we iedere dag de computers uitzetten wanneer we naar huis gaan. Met deze maatregelen besparen we tot nu toe 10% ten opzichte van vorig jaar. En dat terwijl we als bedrijf heel hard groeien. We doen het dus heel erg goed op dit moment.”

Plan is belangrijk

Albeka is al vrij snel begonnen met energie besparen. Daarom zijn veel maatregelen nu al genomen en bespaart het bedrijf al geld. “De investering kan bij sommige maatregelen wel wat groot zijn. Maar als je ieder kwartaal één onderdeel aanpakt, dan is het haalbaar. Maar niet zonder plan natuurlijk. Albeka maakte voor enkele maatregelen die een langere terugverdientijd hebben dan 5 jaar, gebruik van de Energie Investeringsaftrek.

 

Ook zonnepanelen

Hoewel Albeka goed onderweg is met de maatregelen, staan er nog een aantal op de planning voor de toekomst. “Zo moet er nog 20% aan led-verlichting bijgeplaatst worden in de hallen. En hoewel energiebesparing niet onze core business is, wordt het wel leuk gemaakt wanneer je expertise in huis haalt. Daarom willen we ook gaan investeren in energieopwekking, door zonnepanelen op het dak te laten plaatsen.”

DEB helpt je geld te besparen op je energierekening

  • Gratis via je branchevereniging
  • Berekening op basis van postcode
  • Direct inzicht in welke ondernemers je kunnen helpen met je verduurzamingsmaatregelen
Doe de gratis check
Delen op social:

De besparingen van andere ondernemers