Kunststof en rubber

"We besparen ruim 30% op onze energierekening"

Als eigenaar van petflessenfabriek Dumocom weet André van der Loo inmiddels wel waar het grote energieverbruik binnen zijn bedrijf zit. De belangrijkste energiebesparende maatregelen zijn inmiddels uitgevoerd en hebben tot ruim 30% energiebesparing geleid.

 

In onderstaande video vertelt André wat zijn bedrijf heeft gedaan om die kostenbesparing te realiseren.

 

In 2012 begonnen

De duurzame weg werd bij Dumocom al in 2012 ingeslagen door te kijken naar de bedrijfsvoering. “We gingen eerst op zoek waar het energieverbruik vandaan kwam”, legt André uit. ” Daarna hebben we een stappenplan gemaakt en zijn we begonnen met energie besparen. Alles wat je kunt besparen hoef je ook niet in te kopen.”

 

 

Kosten per product enorm gedaald

Door de energiekosten te drukken is het voor Dumocom mogelijk om producten tegen een lagere kostprijs te produceren. Door energie te besparen in het gehele productieproces, gebruikt Dumocom nu ruim 30% minder energie dan in 2012 om één kilo eindproduct te maken.

 

Er is dus veel minder energie nodig. De extra energie die het bedrijf opwekt komt uit 2.400 zonnepanelen op het dak, die daarmee duurzaam opgewekt worden.

 

“Na het nemen dan de maatregelen konden we bijna niet wachten op de energierekening om te zien hoeveel we bespaard hadden”, aldus André.

DEB helpt je geld te besparen op je energierekening

  • Gratis via je branchevereniging
  • Berekening op basis van postcode
  • Direct inzicht in welke ondernemers je kunnen helpen met je verduurzamingsmaatregelen
Doe de gratis check
Delen op social:

Andere ondernemersverhalen