Van Assem interieurbouw
Meubels en hout

“We doen elke dag meer aan duurzaamheid” 

Aantal zonnepanelen

570

Opbrengst zonnepanelen

155.00 kWh per jaar

Meubelfabrikant met groene doelstellingen

Sinds 1965 produceert en monteert van Assem Interieurbouw hoogwaardige en duurzame maatwerk meubelstukken voor diverse projecten. Maar met een steeds groter groeiend bedrijf, wordt duurzaamheid natuurlijk steeds belangrijk. Daarom stortte directeur Udo van Bekkum zich op energiebesparende maatregelen. 

Welke maatregelen heeft van Assem Interieurbouw genomen?

570 zonnepanelen
Gescheiden afvalstromen
Gebruik van duurzame materialen

CO2-neutraal ondernemen 

Eén van de speerpunten van het klimaatbeleid is het reduceren van de CO2-uitstoot. Van Assem Interieurbouw doet daar wat besparing betreft een flinke duit in het zakje, door zonnepanelen te plaatsen. Maar liefst 570 stuks liggen er op het dak, genoeg voor zo’n 155.000 kWh energieproductie op jaarbasis. Daarmee voorziet ons bedrijf zichzelf volledig op het gebied van stroom”, vertelt van Bekkum. 

 

Afval niet vergeten 

Bij de productie van meubelstukken moet natuurlijk duurzaam gewerkt worden, met duurzaam materiaal dat zoveel mogelijk gerecycled kan worden. Toch komt er ook nog wat anders bij kijken, namelijk productieafval.  

 

Om ook op dit gebied duurzamer te werken, hebben we de afvalstromen onder de loep genomen. Waar gaat welk soort afval naartoe en hoe kunnen we dat beter organiseren? Nu proberen we alles zo gescheiden mogelijk af te voeren. Ook proberen we zoveel mogelijk van het productieafval binnen de deuren te houden door restplaatmateriaal te gebruiken voor de productie van spaanplaat.  

Klimaatdoelstellingen zijn helder 

Vanuit de overheid worden een aantal klimaatdoelstellingen gecommuniceerd naar ondernemers. Die zijn vrij helder, want het gaat onder andere over CO2-neutraal ondernemen over een aantal jaar. Dat betekent dat we daar als branche en als individuele ondernemer iets mee moeten.  

 

Branchevereniging helpt enorm 

CBM is een hele actieve vereniging die zijn leden met allerlei energievraagstukken helpt. Zo hebben wij onze zonnepanelen via CBM geregeld. Zij werken samen met diverse partners. Zij regelen dan de aanvraag van SDE-subsidie en het plaatsen van de panelen. Dankzij een gezamenlijke inkoop, scheelt dit ook nog eens op de kosten. Het is fijn dat een vereniging zijn leden op deze manier helpt. 

 

DEB helpt je geld te besparen op je energierekening

  • Gratis via je branchevereniging
  • Berekening op basis van postcode
  • Direct inzicht in welke ondernemers je kunnen helpen met je verduurzamingsmaatregelen
Doe de gratis check
Delen op social:

Andere ondernemersverhalen