adviezen besparen

Toelichting gasverbruik

Energiebesparende maatregelen per bedrijfstak

Verbruikt je onderneming jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)*? Dan ben je wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar kunnen terugverdienen. Die maatregelen zijn uitgesplitst per bedrijfstak. Kies daarom uit onderstaande lijst de bedrijfstak die het meest van toepassing is voor je bedrijf.

 

Verbruik je minder dan de bovengenoemde waarden, maar wil je toch energie besparen en bijdragen aan verduurzaming? Kies dan voor de ‘vrijwillige lijst’ met een overzicht van de maatregelen die het beste bijdragen aan energiebesparing.

 

* Verbruik je geen aardgas maar een andere brandstof, dan geldt de wettelijke verplichting ook! Net als bij de toepassing van stadsverwarming. Je moet het verbruik dan omrekenen naar aardgasequivalent. 25.000m3 aardgasequivalent is bijvoorbeeld gelijk aan 19,23 ton stookolie, 27,03 ton steenkool, 22.124 liter diesel of 791 Giga-Joule stadsverwarming. Verbruik je meer? Dan geldt de verplichting. Een handige omrekentabel is te vinden op Infomil.

Bespaar direct met DEB, jouw bespaarassistent

Gratis registreren