DEB is er voor iedere ondernemer

Iedereen in Nederland kan bijdragen aan energiebesparing, zo ook het bedrijfsleven.

 

Besparen op je energierekening kan een wettelijke verplichting voor je zijn, het levert je financieel voordeel op, daarnaast onderneem je ook nog eens duurzaam.

 

Wat jouw persoonlijke motivatie ook is, energiebesparing is een gedeelde verantwoordelijkheid waaraan iedereen een positieve bijdrage kan leveren.

 

Maak een persoonlijk account aan en zie direct welke energiebesparende maatregelen jij binnen jouw eigen organisatie kunt nemen.

  • Winst voor iedere ondernemer, of je nu wel of geen wettelijke informatieplicht hebt
  • Alle energiebesparende maatregelen per branche, bedrijfstak of sector op een rij
  • Betrek je energieadviseur bij het proces
8 ondernemers

Wanneer val je onder de wettelijke informatieplicht energiebesparing?

Wanneer jouw bedrijf een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) heeft, geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Dit is een wettelijke verplichting om inzicht te geven in de energiebesparende maatregelen die je als ondernemer treft. Dit is een uitbreiding van de Wet milieubeheer, waarin is vastgelegd dat bedrijven maatregelen moeten nemen om energie te besparen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder.
 

Rapporteren via het e-loket  

Val je binnen de groep ondernemers die wettelijk informatieplichtig is? Dan moet je vanaf 1 juli 2019 de genomen maatregelen rapporteren in het e-loket van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). 

 
Lees meer over de Wet Informatieplicht Energiebesparing
 

Foto van Eric eigenaar van Avantage

Wel of geen lid van een branche-, beroeps- of ondernemersvereniging?

Iedere ondernemer kan een account aanmaken via DEB. In een persoonlijk dashboard – dé energiebespaarassistent – zie je binnen je eigen branche of sector wat de energiebesparende mogelijkheden zijn. Je kunt je aanmelden als lid van één van de aangesloten branche-, beroeps- of ondernemersverenigingen. Dan biedt DEB via een eigen branchespecifieke landingspagina extra informatie en mogelijkheden.

 

Ben je geen lid van een overkoepelende organisatie of staat jouw ledenorganisatie niet in de lijst van partners? Geen probleem, ook dan kun je geheel kosteloos gebruik maken van DEB. Want DEB, Duurzaam.Energie.Besparen is belangrijk voor iedere ondernemer.

Selecteer de branche of sector waarin jij werkzaam bent
Foto van een man en en vrouw beide met een gele beschermhelm op in overleg in een fabriekshal

DEB als tool voor energieadviseurs,
-regisseurs en installateurs

De energietransitie is een langdurig proces met als eerste stip op de horizon 2030 en met als einddoel 2050. De ambities die we hierin afgesproken hebben raken ons allemaal. Ook energie-adviseurs, energie-regisseurs en installateurs hebben hier in hun dagelijkse praktijk natuurlijk mee te maken.

 

DEB faciliteert als kennis- en informatieplatform ook déze doelgroep. De DEB tool, de energie bespaarassistent, wordt door hen als praktisch dashboard gebruikt bij het adviseren, informeren en begeleiden van hun klant, de ondernemer.

Ben je op zoek naar een adviseur?