Wat is DEB?

DEB is een online energiebespaarassistent voor ondernemers. Vul je postcode in en krijg toegang tot je persoonlijke energiedashboard. Volledig op maat voor jouw bedrijf.

 

DEB helpt je bij alles rondom energiebesparing. Het dashboard vertelt je direct of jouw bedrijf verplicht is om maatregelen te nemen vanuit de wet Milieubeheer. Bekijk in één overzicht welke maatregelen jouw bedrijf kan nemen en wat ze aan geldbesparing opleveren. Ontvang daarnaast tips hoe en wanneer je de maatregelen het best toepast op je onderneming en welke leverancier je daarbij kan helpen.

 

Heb je nog vragen? In ons kennis- en inspiratiegedeelte vind je handige en leuke artikelen over energiebesparing, komen collega-ondernemers uit jouw branche aan het woord en krijg je specifieke tips voor jouw bedrijf.

 

DEB is een initiatief van MKB-Nederland, ondersteund en mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

  1. Compleet overzicht van alle EML-maatregelen voor jouw bedrijf
  2. Check in 1 minuut of jij verplicht energie moet besparen
  3. Toegang tot 1000+ pagina’s met informatie en tips
DEB uitgelegd in 1 minuut
Speel de video af

Hoe werkt DEB?

Het platform DEB bestaat uit twee onderdelen. De bespaarassistent en het kennisgedeelte. Onze energiebespaarassistent gebruikt data uit openbare bronnen om inzicht te geven in de mogelijke energiebesparing voor jouw bedrijf.

 

Aan de hand van je branche, postcode en geschatte energieverbruik zie je in het dashboard maatregelen die gelden voor jouw branche en hoeveel geld de maatregelen kunnen opleveren. Je ziet ook direct of je verplicht energie moet besparen vanuit de wet Milieubeheer.

 

Het kennis- en inspiratiegedeelte van de website bevat tips en ondernemersverhalen waarmee je zelf aan de slag kunt. Ook krijg je specifieke besparingstips voor installaties die in jouw bedrijf aanwezig zijn.

 

Aan de slag met DEB? Zo werkt het:

 

Stap 1

Ga naar de aanmeldpagina en vul je postcode, huisnummer en branche in. Je krijgt direct een overzicht van alle (verplichte) maatregelen voor jouw bedrijf en de mogelijke kostenbesparing. Om de volledige tool te kunnen gebruiken, moet je een account aanmaken. Zo kan je het advies meer op maat maken en opslaan voor de volgende keer.

 

Stap 2

Na inloggen vul je je werkelijke verbruik in. En vink de maatregelen aan die je al met je bedrijf hebt uitgevoerd of die niet van toepassing zijn. Je ziet nu een lijst met maatregelen die volledig op maat is gemaakt voor jouw bedrijf. Zo zie je bijvoorbeeld een top 10 met maatregelen waarmee je in jouw branche het meest bespaart. En welke maatregelen het meest van invloed zijn op het energielabel.

 

Stap 3

Onderzoek maatregelen die jouw bedrijf kan of moet nemen. Per maatregel zie je een handig overzicht. De geschatte kosten, de terugverdientijd en wie de maatregel kan uitvoeren. Soms ondersteund met een video-uitleg. Neem contact op met een leverancier bij jou in de buurt en start met besparen.

 

Ga aan de slag

 

Extra informatie nodig? Op het platform lees je verhalen van branchegenoten en handige tips als je aan de slag wilt met bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of ventilatie.

 

Meer weten over DEB? Bekijk de veelgestelde vragen.

Voorbeeld van uitleg maatregel in mijn.deb.nl

Binnen 2 minuten een account

Dashboard op maat voor jouw bedrijf

Maak energiebesparing eenvoudiger en voordeliger

De missie van DEB

Ontstaan van DEB

Ondernemers hebben altijd wat te doen binnen het bedrijf. Maar aan een onderwerp als energiebesparing, komt niet iedereen toe. Daarom is DEB ontstaan. Duurzaam. Energie. Besparen. Een online energiebespaarassistent, speciaal gecreëerd voor mkb-ondernemers.

 

Doel

DEB heeft als doel om het onderwerp energiebesparing eenvoudiger te maken. We brengen informatie over wettelijke verplichtingen en financiële voordelen samen in begrijpelijke taal, om handelingsperspectief te bieden. Zo wil DEB ondernemers laten zien dat duurzaamheid niet altijd geld hoeft te kosten, zolang je maar de juiste keuzes maakt. En bij die keuzes willen wij ondernemers helpen.

 

Door energieadviseurs tips te laten geven, persoonlijk inzicht te geven in de belangrijkste bespaarmogelijkheden en te laten zien met welke subsidies jij maatregelen kunt financieren.

 

Missie

Dat is de missie van DEB. Het wegnemen van obstakels zodat energiebesparing eenvoudig, haalbaar en betaalbaar wordt. Zo maken we Nederland samen elke dag een stukje duurzamer. En dat is winst voor ons allemaal.